Onderzoek en ontwikkeling

De Industrie van verven en drukinkten moet voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dit verduidelijkt waarom O&O in sommige gevallen tot 10 % van de productiekost van een product uitmaakt.

O&O is dus een essentiële activiteit om onze industrie in staat te stellen kwaliteitsproducten aan te bieden die aan de huidige maatschappelijke eisen inzake prestaties, kosten en milieu, beantwoorden.

De IVP-leden hebben hun eigen laboratoria met technisch onderlegd personeel. Zij kunnen ook rekenen op de research ter beschikking gesteld door hun leveranciers.

De O&O-inspanningen hebben meer en meer nood aan externe bevoegdheden beschikkend over moderne analyse- en controletechnieken met een groot prestatievermogen. Daarom steunt de sector op het CoRI - Coatings Research Institute, een internationaal gerenommeerd opzoekingslaboratorium waarvan de basisonderzoeksprojecten een nuttige aanvulling vormen op de inspanningen van onze ondernemingen om het imago van een hoogtechnologische sector te bieden, beschikkend over de nodige middelen om de huidige technische uitdagingen aan te gaan. Het CoRI is ook betrokken in technologische onderzoeksnetwerken op zowel Belgisch als op Europees vlak en krijgt toelagen voor zijn opzoekingen van regionale (Vlaams Gewest, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Waals Gewest) en Europese openbare instanties via de kaderprogramma's van de Europese Commissie.

Elke eis van de gebruiker of verbruiker betekent een technische uitdaging. Daarom is het goed eens na te gaan wat men over het algemeen verwacht van de producten van onze industrie.

 

Inschrijving nieuwsbrief

 
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY