Nieuwe directeur bij IVP Coatings


De raad van bestuur van IVP Coatings heeft de beslissing genomen om Nele Plas vanaf donderdag 5 september 2019, aan te stellen als directeur. Ze volgt in deze functie Eric Van de Meerssche op.
Na haar studies rechten aan de VUB startte Nele haar loopbaan als advocaat. Vervolgens ging ze aan de slag bij Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, om nadien de overstap te maken naar essenscia, de sectorfederatie van chemie, kunststoffen en life sciences. Bij essenscia is Nele sinds enkele jaren Sociaal Juridisch Adviseur, een functie die ze zal blijven uitoefenen en die ze op deeltijdse basis zal combineren met die van Directeur IVP Coatings.

Nele Plas :
"De sector staat voor belangrijke uitdagingen, onder meer op het vlak van het aantrekken van jong talent. Ik wil bij IVP initiatieven nemen om het schildersvak op te waarderen en zo jongeren warm te maken voor een boeiende job in de sector. Het zal ook noodzakelijk zijn om de ontwikkelingen inzake circulaire economie van nabij op te volgen en het netwerk onder de leden en de werkgroepen te dynamiseren. Ik wil weten wat er leeft bij zowel de multinationals als bij de talrijke KMO’s die lid zijn van IVP Coatings om op de juiste momenten de juiste initiatieven te kunnen uitwerken.”
 

Hugo Myncke, voorzitter van IVP Coatings:    

‘’Als directeur van IVP zal Nele de komende maanden de banden met de leden en de verschillende werkgroepen aansterken om zo bij te dragen tot de implementatie van de vernieuwde visie en missie van de federatie. IVP moet evolueren naar een dynamische ledenorganisatie waarbij een vlotte communicatie tussen de leden en de consultants een basis moet vormen van een sterk netwerk. Het is uiterst belangrijk om de drukinkten en verfindustrie te promoten bij alle stakeholders, professionele verbruikers en de particuliere gebruiker. Onze industrie is een belangrijk onderdeel van de chemiesector in België en dus mee verantwoordelijk voor talrijke arbeidsplaatsen, investeringen en innovaties. De ervaring die Nele reeds heeft opgedaan, alsook haar enthousiasme en zin voor nieuwe projecten zijn voor IVP de ingrediënten die nodig zijn om deze uitdagingen tot een goed resultaat te leiden’’       


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79