Gezondheid & Milieu

De Verfindustrie zorgt er steeds voor milieuvriendelijker producten op de markt te brengen terwijl ze tevens de doelstellingen inzake de productkwaliteit niet uit het oog verliest.
Het resultaat is dat de consumenten en vaklui optimaal duurzame producten kunnen gebruiken die de milieubalans gunstig beïnvloeden.

De vaste wil om de milieufactor te integreren in de productsamenstelling komt tot uiting in de verkoopstatistieken die aantonen dat momenteel 95% van de muurdecoratieverven watergedragen zijn. Er wordt nog meer vooruitgang verwacht vanaf 2007 met de invoegetreding van de Europese richtlijn inzake de vermindering van de vluchtige organische stoffen (VOS) in de verven. Daardoor zou tegen 2010 een nieuwe reductie van 50% bereikt worden.
De consument of vakman die voor milieuvriendelijke producten kiest, zal dus de etiketten op de verpakking zorgvuldig moeten lezen. Op het etiket vindt men een bron van informatie over eventuele risico's en voorzorgen die men moet nemen om de gezondheid van mens en het milieu te vrijwaren. 

Door de belangrijke inspanningen geleverd op vlak van onderzoek en ontwikkeling is de verfindustrie momenteel in staat kwaliteitsproducten aan te bieden die voldoen aan de meest strikte toekomstige Europese normen inzake bescherming van mens en milieu. De industrie levert ook het bewijs dat milieu-overwegingen en de kwaliteit van een product hand in hand kunnen gaan en mekaar niet hoeven te bestrijden.
 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   General Assembly 12/03/2020   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY