"Fonkelende oogjes", een ontroerend signaal om een tweede editie van SOS-Schilder Op School op touw te zetten

Op vrijdag 9 november 2012 vond in het Atrium fvb-ffc Contructiv in aanwezigheid van Bruno Vandenwijngaert, Algemeen Directeur fvb-ffc Constructiv, het officiële afsluitmoment plaats van de actie SOS-Schilder op School, editie 2012. 24 nijverheidsscholen en basisscholen werkten in het kader van de actie in duo samen en hebben simultaan elk een muur van 20m2 in een eigen ontwerp geschilderd. Leerlingen nijverheidsschool (afdeling schilderendecoratie) maakten dus samen met leerlingen 6de leerjaar basisschool 24 colorwalls die een permanente plaats krijgen in elk van de basisscholen. Op elke school was ook een vakman aanwezig die de dag mee in goede baan leidde.

Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP (Industrie van Verven, Vernissen, Stopverven, Drukinkten en Verven voor de Schone Kunst) organiseerden op 15 maart 2012 een nationale actiedag rond het schilderonderwijs in Vlaanderen onder de titel "S.O.S. – Schilder Op School.” Beide organisaties sloegen de handen in elkaar om deze actie vorm te geven en zo een oplossing te helpen aanreiken voor het schrijnend tekort aan geschoold personeel in een sector waar nochtans heel wat werkgelegenheid is.

Geert Baert, voorzitter van Bouwunie Schilders-decorateurs kon zich nog zo de "fonkelende oogjes” herinneren van 15 maart 2012. De verwachtingen voor deze projectdag stonden hooggespannen maar de resultaten overtroffen ze allemaal. Hij riep Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel, Pascal Smet, op om de hervormingen van het onderwijs op een doordachte manier uit te voeren zodat de sector goede krachten op de markt krijgt die niet onmiddellijk na hun studies al moet bijscholen.

Ook de voorzitter van IVP, Geert Janssens, stak zijn bewondering voor alle meewerkende scholen niet onder stoelen of banken. De visie dat IVP enkele jaren geleden ontwikkelde lag precies in de lijn met het project. Hij kon tevreden terugblikken op een geslaagde samenwerking en sprak de wens uit om ook in de toekomst op dezelfde manier met iedereen te kunnen samenwerken.

"Weinigen willen dat hun kind voor schilder leert maar velen willen wel bij de schilderwerken thuis dat die schilder een man/vrouw van de wereld is waar je kan op rekenen”. Geert Janssens

Tot slot, feliciteerde Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel, Pascal Smet in zijn toespraak de organisatoren voor het schitterende initiatief. Ook hij is er zich van bewust dat de opwaardering van het Beroeps Secundair Onderwijs een belangrijke factor is binnen de hervorming van het secundair onderwijs. "Iedereen wil een I-Phone hebben, maar bijna niemand wil hem ontwikkelen”, is een boutade waarmee hij wil aantonen dat het maatschappelijk leven stil zal vallen als er geen technische mensen meer zijn. Hij lichtte de visie van zijn hervormingen kort toe alvorens over te gaan tot de uitreiking van de certificaten aan de deelnemende scholen. De scholen kregen naast het certificaat een reproductie van de gemaakte Colorwall als blijvend souvenir.


 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   test   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY