Historiek

IVP werd opgericht in 1947 door in hoofdzaak familiale ondernemingen die zich bewust waren van de noodzaak zich te verenigen om de enorme economische uitdagingen aan te gaan die zich op het eind van de Tweede Wereldoorlog stelden.

Gevestigd in de burelen van de Jozef-II-straat in Brussel, breidt IVP zich snel uit, wat een verhuis noodzakelijk maakt. Er wordt beslist een deel van de oppervlakte in het Huis van de Chemie te verwerven.
 
Doorheen haar bestaan heeft IVP getracht activiteiten en diensten te ontwikkelen die de sector promoten en de belangen van haar leden verdedigen, maar ook het goede imago van onze producten op te voeren door
middel van promotiecampagnes zoals "Knap het op met verf", "Kleuren om ons dagelijks leven op te fleuren" en de leden aan te moedigen een verantwoorde milieuvriendelijke attitude aan te nemen door bijvoorbeeld het onderschrijven van de Coatings Care principes.
 
Vandaag de dag is IVP de enige federatie die optreedt als spreekbuis van de fabrikanten en importeurs van verven, vernissen, drukinkten en kunstverven en in die hoedanigheid de Belgische verfindustrie in de schoot van CEPE (European Council of the Paint, Printing Inks and Artists' Colours Industry) vertegenwoordigt.
 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   General Assembly 12/03/2020   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY