Val I Pac

Hoe werkt VAL- I- PAC ?
 
VAL-I-PACneemt de terugnameplicht van de leden voor haar rekening Elk jaar delen de IVP-leden de door hen op de markt gebrachte hoeveelheden industrieel verpakkingsafval mee. Het verpakkingsafval wordt vervolgens behandeld door operatoren die het valoriseren of recycleren.
VAL-I-PAC verzamelt de gegevens over gerecycleerd en gevaloriseerd verpakkingsafval via gegevens geleverd door de erkende operatoren.
VAL-I-PACdeelt het totaal van deze gegevens mee aan de Belgische autoriteiten (IVCIE = Interregionale Verpakkingscommissie/Commission Interrégionale de l'Emballage) en levert aldus, in naam van haar leden, het bewijs dat de recyclage- en valorisatiepercentages opgelegd door het Samenwerkingsakkoord effectief worden bereikt.
 
VAL-I-PACheeft in 2002 globaal 85% bereikt ! Door deze hoge score plaatst België zich op de ranglijst van de leaders inzake recyclage en valorisatie van verpakkingsafval in Europa.


VAL-I-PAC moedigt ook de ontpakkers aan door het invoeren van forfaits waardoor selectieve sortering in het algemeen en van sommige materialen in het bijzonder wordt gestimuleerd (bv. hout en kunststof).


 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   General Assembly 12/03/2020   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY