Research

Wat verwacht u als gebruiker van onze producten ?
 • dat ze gebruiksvriendelijk zijn en de onvolkomenheden van de drager maskeren
 • dat ze een onmiskenbare toegevoegde waarde aan het geheel geven
 • dat ze slechte weersomstandigheden, schokken, krassen, corrosie weerstaan
 • dat ze onze dagelijkse leefomgeving verfraaien en alle decoratiedromen waarmaken door een uitgebreid gamma in de keuze van textuur, kleuren, glans en speciale effecten.
 • dat ze geen componenten bevatten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu
 • dat ze de grootst mogelijke veiligheid bieden aan de gebruiker.

Elk van deze eisen vormen een stimulans en een technologische uitdaging voor de onderzoeksmensen van onze industrie en onze grondstoffenleveranciers.

Dankzij O&O bestaan er heden ten dage producten die merkelijk beter zijn op technisch vlak en voor het milieu.

Enkele staaltjes qua technische vooruitgang :

 • enorme vooruitgang geboekt voor de automobielverven zowel qua esthetiek als qua corrosiebescherming
 • ontwikkeling van een gamma verven, vernissen en beitsmiddelen voor een duurzame en gemakkelijk aan te brengen houtbescherming
 • de "coil coating"-producten : "high performance"-producten voor de bouw en de industrie
 • vloeibare waterdichtingsproducten die goede prestaties en gebruiksvriendelijkheid combineren
 • muurdecoratieverven waarin duurzaamheid, kleureisen en speciale effecten geïntegreerd zijn
Alsmaar milieuvriendelijker producten !
 
Meestal is een verf samengesteld uit een bindmiddel, pigmenten, oplosmiddelen en verschillende additieven. De laatste jaren is O&O er vooral op toegespitst de impact van onze producten op het milieu te beperken en tevens de hoge technische en esthetische prestaties te behouden.

De industrie is er werkelijk in geslaagd deze uitdaging het hoofd te bieden; dit is duidelijk want de traditionele op oplosmiddelen gebaseerde technologie gaat voortdurend achteruit in alle sectoren waar onze producten worden gebruikt. De watergedragen verven overheersen in ruime mate in de decoratiesector maar kennen ook een opmerkelijke vooruitgang in de automobielsector en de Industriële Afwerking.

Het gebruik van poederverven (zonder oplosmiddel) stijgt voortdurend en onophoudelijk worden er nieuwe toepassingen gevonden; ook veelbelovende technieken, zoals door UV-straling drogende producten, winnen ieder jaar terrein.

De grote verbruikssectoren nl. de Automobielindustrie en de Bouw integreren al de milieuvriendelijke producten. De komende jaren zal men het gehalte aan vluchtige organische bestanddelen (VOS) ongetwijfeld nog zien afnemen in de producten van onze industrie, die op deze manier een bijdrage levert aan de inspanningen van de industrie om de ozonvorming te doen dalen.

 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   General Assembly 12/03/2020   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY