onze Producten

"De kunst van het penseel gaat terug naar het prille begin van de beschaving. Rituele tekeningen gegrift in de diepte van grotten, de schilderijen dienden later om monumenten en woningen te verfraaien door hun veelkleurigheid. De primitieve verven waren suspensies van minerale pigmenten in water. Om ze beter te doen hechten op de te decoreren materialen werden natuurlijke stoffen zoals stijfsel, caseïne of eiwit toegevoegd. Het gebruik van siccatieve plantaardige oliën die een beschermende film vormen door verharding onder invloed van luchtoxidatie, staan aan de wieg van de verf- en vernisindustrie".
 
Vrij vertaalde tekst van P. Pastour & P. Grandou
 
Verven, vernissen en drukinkten zijn producten alom gekend, maar tevens miskend.
Gekend, want ze zijn inderdaad van oudsher vergroeid met ons dagelijkse leven : automobielverven, decoratieverven, verven voor industriële afwerking en anticorrosieverven, drukinkten voor kranten en verpakkingen... Dit zijn enkele voorbeelden die het belang en de rol van onze producten illustreren.
 
Miskend, want het publiek heeft meestal geen weet van de vakbekwaamheid vereist opdat onze producten zouden voldoen aan de steeds strengere eisen van de verbruikers zowel op het vlak van techniek, decoratie en milieuvriendelijkheid.
Een verf of een vernis is een vloeibaar of poedervormig preparaat dat, wanneer aangebracht in een dunne laag op verschillende materialen, dragers genoemd, hierop een vaste, hechtende en duurzame deklaag vormt, die aan de drager decoratieve, beschermende of specifieke eigenschappen verleent (biocide, brandvertragende, slipvrije, hygiënische).
 
De term "vernis" is van toepassing op de transparante of doorschijnende deklagen, de term "verf" op ondoorzichtige deklagen.
 
 
Transformatie in een stevige film noemt men droging of filmvorming.

 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   General Assembly 12/03/2020   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY